Правилник

Информация, правила, съобщения и обяви.
Post Reply
User avatar
Вероника Силвър
Site Admin
Posts: 95
Joined: Sat Nov 07, 2020 12:52 am

Правилник

Правилник на Нореан
 
 
Правилата в Нореан се делят на две категории - правила за потребителите и правила за героите

Първият пост в тази тема описва правилата за потребителите - какво можем и не можем да правим във форума. 

Вторият пост съдържа правила за героите - това са правилата в нашия измислен свят, които героите ви са принудени да спазват. Това не означава, че винаги ще го правят! Разписваме ги, за да имате някаква идея какво им е позволено и какво не, както и да можете да прецените сами кога да ги нарушат и кога да ги спазват стриктно.

Разликата между двата вида правила е, че при нарушаването на първата категория наказанията са за потребителя - молба за редакция, предупреждение, почивка, бан. За нарушаване на втората категория страдат самите герои - могат да бъдат наказани в училище, да бъдат глобени, да престоят в ареста, и т.н. Което от своя страна дава възможност за развитие на по-реалистична среда за съществуването им и надявам се идеи за креативни начини, по които да развиете историята на героите си. 

Наказанията за героите ще се обявяват публично в темата за порицания, и заедно с тях ще се пишат условията (например, изпраща се в ареста за една нощ и трябва да напише поне 2 рп поста с пазача). След като условието се изпълни, наказанието се счита за приключило, и героят ви ще получи награда за това, изразяваща се в точки, пари или предмети, също както когато участва в положителни преживявания. Така че наказанията не ви ощетяват в самата игра.  
User avatar
Вероника Силвър
Site Admin
Posts: 95
Joined: Sat Nov 07, 2020 12:52 am

Re: Правилник

Правила за потребителите:

1.1. Писането на кирилица е задължително! Можете да използвате онлайн кирилизатор, като например http://2cyr.com/
1.1.2. Профилите на всички трябва да бъдат с потребителски имена, изписани на кирилица и съответстващи на името на героя им. Ако сте регистрирани с име на латиница, пишете на админ или модератор, или в темата за промяна на име, и ще го обновят. Напишете ТОЧНО как се изписва името на героя ви на кирилица за да няма разминаване в прочита, защото после ще трябва да се впишете с това име в акаунта си.
1.1.3 Ако забравите да го направите преди да пуснете герой за одобрение, то името ще бъде сменено от администратор след одобрение на героя. Повече за процеса в тази тема.


1.2. Правила за профилите:
1.2.1. Размерът на подписите да не е по-голям от 400х200px;
1.2.2. Ако подписът се състои само от текст, то той не трябва да надвишава десет реда;
1.2.3. Ако подписът съдържа и текст, и картинка, то да не се прекалява и с двете. В такъв случай текста не трябва да надвишава три реда, а каритнката - 400х200рх;
1.2.4. Аватарът трябва да е с размери максимум 180x200px
1.2.5. Аватарът и подписът не трябва да съдържат сцени с насилие, порнография или обиди;
1.2.6. Профилната снимка трябва да наподобява описанието на героя, за да не се създава объркване при писане;
1.2.7. В подписа е позволено и препоръчително да поставите линк към темата с описанието на героя ви.

1.3. Създаването на нови теми в зоните за роулплей е позволено само за администраторите. Всички останали могат да създават теми само за описанията на героите си или в Свободна зона.

1.4. Забранени са използването на груб език, ругатни и обиди на етническа, религиозна основа, сексуална ориентация или поради разминаване на мненията. Нормално е да се спори и дискутира, но ако преминете границата ще има наказания. Уважавайте се взаимно.

1.5. Забранен е спамът. Има специална тема за флууд, в която да се възползвате от тази опция. В останалите теми, ако се забележи навреме, ще се трие без предупреждение. Не сме много лоши хора, може на моменти да опрощаваме, но стане ли фрапиращо, темата ще се разчиства.

1.6. Всеки потребител има право на един герой към момента. Когато се прецени в каква насока ще се развива форумът от тук насетне, бройката ще бъде вдигната при спазване на определени условия.
1.6.1. Ако все пак един ден решите, че настоящият ви герой повече не ви задоволява и желаете да го смените - това е възможно. Но не чрез нова регистрация. Просто пратете ЛС на някого от ръководството. Името ви ще бъде сменено с това на новия герой и ще пуснете ново описание. В такъв случай обаче няма да запазите статуса си преди промяната, т.е. героят се занулява, включително статистиките и уменията му.
1.6.2. Ръководството си запазва правото да откаже промяна на описанието на героя ако се иска системно или по друга основателна причина.


 
2. Правила за създаването на герои:

2.1. Всеки нов герой първо трябва да бъде одобрен, чак след което има право да води роулплей. Регистрирани потребители без одобрен герой могат да пишат само в Свободна зона.
2.1.1. При създаване на герой се забранява използването на имена на популярни герои от книги, филми, игри. Тук се прави преценка за всеки герой поотделно. Не всички популярни герои имат изключително оригинални имена, и биха могли да бъдат приети като стандартни и да бъдат позволени. Но ако името моментално се свързва с някоя поредица ще бъде отказвано. Пример за такива са Хари Потър, Джон Сноу, Пърси Джаксън. Все стандартни английски имена, но комбинацията веднага ви напомня за това от къде са.

2.2. Ако герой не е одобрен, а към описанието му има забележки, редактирайте поста си, НЕ го пускате отново. Пишете коментар, че сте приключили с редакцията, и модератор ще го провери и одобри, или ще добави нови забележки при необходимост. Същото се повтаря докато героят не се одобри.

2.3. Задължително преди да създадете герой прочетете темите с инструкции. Създадени са за ваше улеснение и за да спестят време на всички ни.


 
3. Правила за роулплей постовете:

3.1. Постовете трябва да са дълги минимум 130 думи. Можете да правите проверка в онлайн броячи, като например този: https://wordcounter.net ;
3.1.1. При писането на постове ще видите брояч и под самото текстово поле. Той е там за улеснение и важи само за роулплей постове. Не блокира функцията за публикуване в другите раздели.

3.2. Постовете в роулплей зоната не трябва да съдържат емотикони и картинки. Това включва изображения, добавени като линкове;

3.3. Забранява се воденето на роулплей, тип "чат". Не се концентрирайте единствено върху репликите на героите, описвайте обстановката, мисли, чувства, действията на героите си и на околните;

3.4. Забранено е копирането на сюжети от книги, филми, игри. Героите в тях вече си имат своята история, тук ще създаваме нашата собствена;

3.5. Забранено е воденето на две или повече игри едновременно. Чак когато водената в момента игра се завърши и се напише, че героя си е тръгнал от точка Х, може да започне нова на място У.
3.5.1. При преместване на ново място, винаги в началото на първия пост в новата локация поставяйте препратка към последния в миналата тема, ако са продължение един на друг. (Пример: Продължава от Двора.)

3.6. Забранено е да се развива историята на чужд герой в посока, с която не е съгласен. Съобразявайте се с написаното до момента и описанието на героя когато описвате как реагира и какво казва, но в никакъв случай не можете да поемате контрол над действията му по драматичен или решаващ начин без потребителят да е одобрил предварително.


 
4. Правила за Свободната зона:

4.1. Учениците могат да бъдат модератори на форумите от Свободната зона, но само ако имат повече от двайсет поста във въпросния форум;
4.1.1. За да кандидатствате за място на модератор в свободната зона пишете на някого от ръководството, като се обосновете с идеи за въпросния форум;
4.1.1. Модераторите на форумите са длъжни да се грижат за разнообразието на темите, както и да контролират тези, пускани от останалите потребители. Това ще рече, че ако форумът запустява, трябва да измислят нови теми. Ако някой потребител реши да пусне тема, която по някакъв начин нарушава правилата на форума или не отговаря на тематиката на форума (да речем игра за филми във форум "Музика"), модераторът трябва да я премести;

4.2. Забранено е в заглавието на темата да използвате САМО ГЛАВНИ БУКВИ (така де, да поясним и визуално);

4.3. Модераторите са под прякото ръководство на администраторите, така че последната дума в случай на несъгласие е наша.
 
Post Reply