"История на Нореан"

Post Reply
User avatar
Вероника Силвър
Site Admin
Posts: 95
Joined: Sat Nov 07, 2020 12:52 am

"История на Нореан"

1. Създаване причини, стъпки.

~ Преди векове имало период, когато вампирите и върколаците били едва ли не напаст. Събирали се в големи групи, които бързо се разпадали, но за краткото време, през което съществували, извършвали големи нападения. Вампирите атакували тълпи хора денем и нощем, давайки плод за зловещи легенди. Често в паниката и веселието хора умирали докато се хранят с тях. И така се появявали нови и нови новосъздадени. Без никаква идея в какво са се превърнали, жаждата ги тласкала към безразборни убийства. Върколаците бегло знаели какво се случва с тях, липсвал всякакъв контрол и по пълнолуние десетки хора били трансформирани без върколакът да съзнава какво прави.

Тогава липсвал какъвто и да е било контрол. Рядкост били индивиди, които да се грижат за тези, които са създали. Често се провеждали войни и битки между краткотрайните кланове. Повечето от новите умирали до третата си година, разкъсани от “приятелите си”. В онези времена дори хората започнали да създават проблеми, обособили се семейства, които избрали убийството на вампири и върколаци като свой занаят, предавали уменията на децата си и се смята, че дори днес техните потомци продължават тази традиция.

Едва след като Чистокръвните вампири се събрали и решили да поемат нещата в свои ръце, за да предпазят вида си, започнал да се осъществява контрол. Те създали прости правила: да се грижат за тези, които създават и да пазят тайната си от хората. Естествено, дори тогава имало посветени хора, които слугували с години за да получат безсмъртие в замяна, но това винаги били проверени, сигурни хора, а не някой хванат от улицата. Освен това открили, че не само те, а всеки вампир може да се свърже с камък и да получи талант. Било обаче трудно да предадат цялата тази информация на всички новосъздадени по света, а това излагало реда им на опасност. Пуснали “учители”, които да обикалят в търсене на млади вампири с идеята да ги просветлят, да им обяснят новата им същност и законите, които трябва да спазват, но това се оказало муден и неефективен метод. Тогава се зародила идеята за училища.

Минали години преди да се обработи теорията и да се реализира, но в крайна сметка в началото на 18 век били открити първите четири училища за вампири.

Едно от тях било Нореан. Разположено било сред руините на стар замък на в планината Арджеш в централна Румъния. Наложило се да се пропилее известно време за реставрация, тъй като отдавна бил необитаем.

Направили се и няколко допълнителни построения към сградата на замъка, тъй като въпреки че била просторна, липсвали няколко важни помещения. Било добавено цяло крило на първия етаж за трапезария, освен това се удължили и разширили подземията. Дворът бил разчистен от бурените, наложило се да се изтръгнати доста дървета, израснали до сами вратите на замъка. Въпреки че се намирала в подножието на връх Молдовяну, най-високият връх в Румъния, пред входа се простирала поляна, а от върховете се спускала не много голяма река, пълноводна през пролетта, когато се топели снеговете. Мястото на самия замък не било много нависоко, така че пролетно и лятно време поляната се покривала с тучна трева, а по границите й растяла смесена гора, станала убежище на много животни. Видовете били обогатени, тъй като трябвало да засищат няколкото странни вампира, които били решили да се хранят с животинска кръв. По онова време това било рядкост, докато днес е нещо като мода.


След почти година работа по него, Нореан бил заобиколен от метална ограда, готов да отвори врати за първи път, макар тогава това да получил живот под името Мориер.


2. Основател.

Основател на училището е Ана-Мария Нореан.

Водели се спорове дали е подходяща, тъй като била млада и неопитна, но успяла да си извоюва мястото, след като разработила подробен план за откриването на училището. Тя издирила всеки от учителите, занимала се собственоръчно с градината и следила работата по дострояването. Да речем, че просто била инат. Камъкът й – аметистът, съответствал на това. Чистокръвните сметнали, че ще успее да се справи по-добре с буйните новосъздадени, имайки дарбата да вижда в близкото бъдеще и да предотвратява трагедиите предварително. Така тя станала първия директор.

Не й бил даден шанс обаче сама да си избере помощник, както бил даден на основателите на другите три училища, отворени в различни краища на света.

Волтури преценили, че заедно с нея трябва да работи вампир с твърда ръка, готов да се намеси в момент, в който доброто й сърце, макар и вече небиещо, й попречи да си свърши работата. И така неин помощник станал Лука. Почти двеста годишен, както като човек, така и като вампир, той бил студен като камък. Покорен, но твърд. Не прекрачвал правомощията си и продумвал само при необходимост, но блясъкът в червените му очи вдъхвал страх, а дълбокия му глас режел като бръснач, дори с малкото думи, които използвал (красноречието не била една от чертите му).

Заедно управлявали училището едва десет години. За това време не си казвали повече от “Добро утро” и няколко думи за работата в училището.


3. Края на първия период на училище “Нореан” (по това време - все още "Мориер").

Причините за затварянето на училището след първото десетилетие остават неизвестни. Всички версии са просто слухове, тъй като реалната причина е останала в кръга на Чистокръвните. Всички свидетели на реалната случка, която довела до такова решение, били убити преди да са успели да напуснат сградата на Нореан. Това били преподавателите, вампирите от персонала, както и настоящия випуск вампири. Заедно с тях били обезглавени и Ана-Мария и Лука. Последния приел смъртта си просто като част от дълга си, докато с Ана имало проблеми. Опитала се да избяга, била се, клела се, но накрая споделила съдбата на останалите, пищейки и молейки за милост. За нея вампирството било втори шанс, дар от Бога или от Дявола, с който не искала да се раздели.

Била запалена голяма част от сградата на училището. Директорските кабинети, учителската стая и библиотеката били изпепелени, за да се унищожат всички книжа и документи.

През следващите триста години сградата на Нореан била необитаема. Завърналите се за новата учебна година ученици били препратени към някое от другите училища без да им бъде дадено обяснение. Хората в околността доокрасявали собствените си легенди за училището, докато накрая не се превърнало в мит и рядко някой заблуден турист го откривал.

От време на време се намирали вампири, които да се връщат на мястото. Бивши ученици, заради носталгия, или съвсем непознати кръвопийци, от любопитство. Призрачната гледка на порутения замък обаче нашепвала за злощастието, което го сполетяло.
В това време останалите училища процъфтявали, били отворени и две нови. В едно започнали да се приемат и върколаци, тъй като нарастването на броя им накарало Чистокръвните да направят опит за сближаване, в противен случай заплахата от размирици изглеждала голяма. При тях също се появил проблема с обучението, тъй като отдавна не съществували племена и затворени общества, където да живеят поколенията върколаци и да бъдат въвеждани в събитията от старейшините.

Чистокръвните се споразумели се с няколко по-възрастни върколака да се заемат с преподаването и приели най-големите си врагове под крилото си, първо в Русия. Така се надявали и да окажат някакъв контрол над тях, да ги изучат, едва ли не да ги присъединят към себе си. Казано е все пак, че враговете трябва да се държат най-близо.


4. Втори период

Именно по това време се ражда и идеята Нореан да възкръсне. Ремонтът протекъл доста набързо, поради което при отварянето на вратите за първокурсниците, не всичко било готово.

За директор назначили вампирка с дългогодишен опит в наказанията на нарушители на правилата, Вероника Силвър. За свой заместник тя назначила Фльор Де`Мор, жена, с която работила за кратко, преди французойката да бъде прехвърлена в друг сектор. Въпреки кратката съвместна работа, взела под внимание желанието и усърдието, с което Фльор вършела работата си, а и на нея, също като Ана-Мария, й бил нужен сигурен заместник. Вярно, че години наред работата на Силвър била да наказва, но сега не можела просто да откъсне нечия глава и да я запали, така че й трябвал умерен, но строг помощник. Тук отново се преминава през различни периоди, като в крайна сметка за окончателен заместник е назначена Елена Търнър. Двете стават най-големия страх на учениците, тъй като умереният помощник се оказал по-строг от строгия директор.

С втория период започва и приемът на върколаци. След успешното начало в училището в Русия, Честокръвните сметнали да направят втори опит с училището в Румъния, прекръстено на името на Ана-Мария Нореан.

Достроило се второ крило, където да се помещават вълците, за да може контактът между видовете да бъде минимален. Въпреки това нямало как да се избегнат срещите по коридорите и двора, щели да улавят миризмите си, да се раздразнят. Разчитали на това преподавателите, както и останалият персонал, да са достатъчни за да предотвратяват възникващите конфликти. Заложили всичко на това.


5. Празници.

Училището има няколко официални празника. Отбелязването им става с бал, на който са поканени и вампири и върколаци. Освен това има няколко по-малки, които се празнуват с ден без уроци, или с кратка церемония на двора.

Началото на учебната година е един от поводите за красиво тържество. Всички се събират в балната зала, като “зайците” се представят, танцувайки първия танц. След това директорът на училището произнася реч, с която да приветства както новите ученици, така и онези, завърнали се за поредната си година на обучение. Музиката не спира през цялата нощ, масите се отрупват с храна.

Краят на учебната година се празнува с подобна церемония, макар и не толкова пищна и официална. Речта е сравнително кратка, като включва това кой от видовете води по точки, символично се дава награда на вида-победител. Освен това се обявяват отличници и онези, постигнали най-високи резултати в извънкласни дейности. Традицията е този бал да е с определена тема, например маскен бал.

Рождения ден на Ана-Мария Нореан е официален празник, който се отбелязва през петата седмица от учебната година. Празнува се деня, в който Ана-Мария е станала вампир, но не се отбелязва с бал. Цялото училище се събира на двора, където се намира паметникът й, и тържествено се поставя букет с бели лилии – любимото й цвете. Запазва се минута мълчание, след което всички си се прибират по стаите.

Следва - карти на местноста и замъка..
Post Reply