Директорският Кабинет

Post Reply
User avatar
Вероника Силвър
Site Admin
Posts: 95
Joined: Sat Nov 07, 2020 12:52 am

Директорският Кабинет

Кабинетите на директора и заместник директора бяха долепени един до друг. Между двата кабинета имаше дървена врата, която да ги свързва, но обикновено стоеше отворена. Ако се види затворена значеше, че се случва нещо много сериозно. Това обаче не означаваше, че са идентични.

В кабинета на директора бяха наредени библиотеки от двете страни на вратата и портрети на всички предишни директори на тази вляво след лавиците, както и на световните лидери от Съвета до стълбището вдясно.

Бюрото беше голямо и винаги подредено, макар че никой не знаеше какъв хаос цари из чекмеджетата му. Горе-долу същия като в шкафовете за документи.

Високите прозорци до бюрото бяха покрити с тежки червени завеси и не пропускаха грам светлина през деня. В същия червен цвят някога бяха тапицирани и четирите дървени стола подредени около бюрото, два от тях предназначени за посетители, два за случаите, когато до директора трябваше да стои заместникът му или ментор. Във всеки случай този втори стол обикновено се местеше напред-назад, където е нужен. В центъра на стаята висеше полилей със свещи, като свещници бяха пръснати и където другаде можеше да бъдат, за да може винаги да бъде светло.

Тесни извити дървени стълби водеха до второ ниво, на което бяха подредени книги, архиви и документи, а в своя кабинет директорката беше поставила маси с шах. Някой все местеше фигурите на една от дъските и още не беше разгадала с кого играе. Никой от посетителите нямаше право да пипа тази дъска, но на другата често предизвикваше гостите си, дали защото й се играеше, дали защото искаше да ги разсейва, че да ги разпитва по-лесно.

Когато не беше там, двете входни врати, както и тази, водеща към кабинета на заместника й, се заключваха. Въпреки, че беше рядкост случайни обитатели да могат да четат и пишат, се полагаше особена грижа за защитата на документацията на "Нореан".
Post Reply