Входната Зала

Post Reply
User avatar
Вероника Силвър
Site Admin
Posts: 95
Joined: Sat Nov 07, 2020 12:52 am

Входната Зала

В основната сграда се влиза през високи около три метра дървени врати, които нощем се заключват с метални катинари и резета, омагьосани да не поддават на сила.
Залата представлява идеален квадрат, подът е от лъскави пъстри плочки. Стените са каменни и покрай тях могат да се видят саксии със зелени растения, а над тях - метални свещници с винаги горящи свещи. Правилникът също е закачен тук, като представлява сребърна плоча, гравирана със златни букви. Някои вярват, че тази комбинация предизвиква съдбата и го приемат с ирония, но се чете на глас пред всички ученици в първия им учебен ден, точно преди тържеството, за да е сигурно, че тези, които не могат да четат, са запознати с всичко, което трябва да знаят.

Масивните входни врати се отварят в пет часа сутринта и се заключват в единайсет през нощта. Естествено, не са единственият начин да се влезе и излезе от сградата, но останалите не са отбелязани на картата и за първокурсниците обикновено отнема време да ги открият.

Главното стълбище се намира точно срещу вратите, от другата страна на вековно дърво, което се намира точно в центъра на залата. Преди стотици години е било едва вейчица, която се е провряла през пролуките на пода и на която никой не обърнал внимание. Сега животът на дъба се подсилва с отвари, което е една от най-важните задачи на градинаря. Така то зеленее цяла година, без да създава излишни проблеми с падащите си листа, и може да продължи да краси залата. Над него има стъклен купол, за да може да получава колкото се може повече светлина, и между клоните му се пропускат само малки снопчета лъчи. Пред дървото има малък мраморен паметник на първия директор на Нореан с плоча, на която е изписана датата на откриване на Тренировъчния център - 2146.

Няколко пейки са разположени "с лице" към дъба, на около три крачки от него, като между тях и дървото е насадена ниска трева, редовно подкосявана. Пролетно време може да се случи и някое любопитно цветче да се покаже между скамейките и да разведри положението.
Post Reply