Зимната Градина

Post Reply
User avatar
Вероника Силвър
Site Admin
Posts: 95
Joined: Sat Nov 07, 2020 12:52 am

Зимната Градина

В дясно от входната врата има една доста по-мъничка, направо невзрачна, дървена вратица, която винаги стои затворена. Всеки би помислил, че това е просто врата към прашен килер или забравен, тесен кабинет. Именно и заради това любопитковците, които решат да надникнат, остават изненадани. Основно защото първолаците обикновено не могат да четат - на вратата има закачена табелка, на която ясно пише "Зимна Градина".

Малкия размер на вратата подлъгва колко точно голямо е помещението. Покрай каменната пътека, на която се озовава човек ако се реши да влезе, множество пъти разклоняваща се и събираща се отново, се отглеждат какви ли не растения. Има храсти, дръвчета, цветни лехи. Всичко е подбрано така, че цветовете им да си подхождат. Когато увехнат, на тяхно място разцъфватдруги, отново подхождащи си. Колкото по-навътре се влезе обаче започва да прилича на джунгла и растенията стават все по екзотични и на места - хищни. Трудно може да се загубиш наистина, но усещането определено е такова.

Стената откъм двора е изцяло остъклена. Особено приятно е през зимата, когато вън е бяло и тихо, или пък напротив, има снежна буря, и е забележим контрастът между спокойствието между листата и хаоса навън. За удобството на посетителите има пейки тук-там и удобен кът за четене с кокетна метална масичка в противоположния край на вратата, точно на ъгъла. В единия край, на малка оформена полянка, има две дървени люлки, провесени от едно от клоните на едно от дърветата, а в короната на друго се спотайва дървена къщичка с два отвора за прозори.
Post Reply