Page 1 of 1

Кухнята

Posted: Thu Dec 31, 2020 2:19 am
by Вероника Силвър
Почти толкова голяма колкото и самата трапезария, кухнята може да бъде достигната от малка врата в най-отдалечения от входа край. Вътре е разделена на няколко части - за топла и студена кухня, за съдове и прибори, за миене на мръсни съдове. Има и малка стаичка в единия край, в която да се храни персоналът.

Там винаги е горещо, тъй като печките на които се готви почти не се гасят и огънят се поддържа. Хладилни камери се захранват веднъж на няколко дена с големи кубове лед, а на дълги високи рафтове в кутии, кашони, щайги и торби от плат се прибират и ежедневно сортират всякакви съставки - от плодове и зеленчуци, през брашно и захар, до сол и пипер.